Lieke's grandioze idee: houden aan de snelheid, en de kinderen worden beloond!

Een grandioos idee: automobilisten houden zich aan de snelheid, en dat gedrag wordt beloond. Geen beloning voor de automobilist, maar voor de kinderen van de scholen uit de omgeving. Lieke uit Brunssum opperde het idee omdat hard rijden een serieus probleem is in de straat van haar school. Lieke zag de meter op het Jeugdjournaal en en dacht meteen: dit moeten we hebben!

Lieke is 10 jaar, woont in Brunssum, zit in groep 6 van de St. Franciscusschool en houdt van tekenen, dansen, gamen, knutselen en van buiten spelen. Ze zat in de leerlingenraad toen de snelheidsmeter voorbij kwam in het Jeugdjournaal. Doordat sommige auto’s met gierende banden over de Wijenweg rijden is ze erg bang dat schoolgenootjes worden aangereden. De snelheidsmeter vond Lieke hét perfecte idee om mensen minder hard te laten rijden. Ze legde het idee voor aan juffen en raad genoten, en iedereen was meteen enthousiast. Één jaar later stond de safety-safe er. Met succes! 

De teller blijft lopen
Het bedrag wordt steeds hoger en hoger. De teller van de meter op de Wijenweg staat ondertussen op meer dan 1600 euro. En na het lezen van deze zin is er waarschijnlijk weer 1 euro bijgeschreven. Mits automobilisten zich natuurlijk aan de snelheid van 30km/u houden. Het geld? Dat wordt besteed aan buitenspeelgoed voor basisschool St-Franciscus en de Vlindertuin. Het is dus een echte win-win situatie. En als Lieke mocht kiezen en dromen? Dan is het bedrag zo hoog dat ze ook nog met z’n allen op een extra schoolreis kunnen!

De meter staat nog tot en met 16 juni 2022 in de straat. De school sponsoren kan dus nog steeds. Maar… Lieke wilt graag dat iedereen zich aan de snelheid houdt: met of zonder snelheidsmeter!

Ben jij nou ook een ondernemende Brunssumer? Laat het ons weten en wie weet zien we jouw verhaal binnenkort op OnsBrunssum! Volg deze link naar het contactformulier.

snelheidsmeter lieke