In gesprek met Emiel van Notariaat Verstegen: “Ik zit en blijf in Brunssum!”

In Brunssum blijven ondernemen? 10 jaar geleden had Emiel Verstegen op deze vraag nee geantwoord, maar nu zegt Emiel toch echt volmondig ja. “Ik heb de gemeente Brunssum de afgelopen tijd zien opleven.” Vanaf begin dit jaar is zijn eigen onderneming Notariaat Verstegen gevestigd in het oude Weller pand op de Raadhuisstraat. Na de koop hebben ze het pand volledig gestript en heeft het een hele transformatie ondergaan. “Iedereen moet zich welkom voelen in ons kantoor.” En Emiel? Die voelt zich welkom in Brunssum, en is een trotse Brunssumse ondernemer.

Emiel verstegen is geboren en getogen in Oirsbeek. Hij is getrouwd, heeft 2 kinderen en woont met zijn gezin in Sittard. 11 jaar geleden startte hij met het ambt van notaris in Brunssum waar Emiel diverse samenwerkingen is aangegaan met andere notarissen. Maar… Sinds januari dit jaar is het ‘Notaris Verstegen’ geworden met een eigen kantoor op de Raadhuisstraat.

Een mooie plek voor een notariskantoor

Notaris Verstegen verhuisde met het kantoor van de Kerkstraat in Brunssum naar de Raadhuisstraat en het bevalt heel erg goed. Emiel: “Het was pure toeval dat ik het pand tegenkwam. Meteen dacht ik: dit wordt het! Het is een mooie plek voor een notariskantoor. Samen met een interieurarchitect hebben we een warm welkom gecreëerd voor onze klanten en een fijn werkklimaat voor de medewerkers. Het is een a-locatie doordat het centraal ligt, het heeft een mooie uitstraling en parkeren is gratis. Het is toegankelijk vooralle mensen in Brunssum en omstreken.”


Notariaat Verstegen 01

In Brunssum blijven

Emiel was voorheen redelijk onbekend met Brunssum, maar die tijden zijn veranderd. “Ik heb Brunssum de afgelopen 10 jaar leren kennen en zien opleven. Verhuizen naar een andere gemeente met mijn onderneming? Dit is niet eens in mij opgekomen. De evenementen Christmas Village, Koning Carnaval, Plus beach party, de Parade en de Schuttersfeesten vind ik bijzonder aan Brunssum. Net als de groene plekken die Brunssum te bieden heeft zoals bijvoorbeeld het Vijverpark waar je in de werkpauze een rondje kunt wandelen. Deze dingen maken Brunssum een aangename plek en ik zie ook hoe hard mensen werken om dit een aangename plek te maken. Ik probeer hier door met maatschappelijk verantwoord ondernemen ook mijn steentje bij te dragen.”

Iets terug doen voor Brunssum

“Brunssum doet veel voor ons als notariaat, en daarom willen wij Brunssum ook op verschillende manieren iets teruggeven. Zo sponsoren we evenementen in Brunssum om ook letterlijk bij te dragen aan een fijne omgeving. Ik zie wat de impact is op het beeld wat mensen van Brunssum hebben. Ik denk ook dat de transformatie van het centrum een duwtje in de juiste richting is voor een leefbaar Brunssum. Én ik hoop dat nieuwe ondernemers dit ook zien en beseffen dat hier in Brunssum goede kansen liggen. Ik zit en blijf in ieder geval in Brunssum!”

Foto's door: Bernice Israel