New in town: Friet van Fiep!

In de Heufkestraat is sinds enkele maanden een nieuwe hotspot geopend: Friet van Fiep. Maar dit is geen standaard snackbar. Nee, denk aan een modern ingerichte zaak waar je niet alleen een lekker frietje scoort, maar ook gezellig kunt blijven zitten om te eten. Achter de frituurpan staat de 21-jarige eigenaresse Phoebe, bij vrienden en familie beter bekend als “Fiep”. Sinds 20 oktober 2024 heeft ze haar frituurdroom waargemaakt.

Frieten bakken

Phoebe’s passie voor friet begon al in haar kindertijd, toen ze met haar vader zelfgemaakte frietjes bereidde. “We hadden zo’n ouderwetse frietsnijder”, vertelt ze. “Het was altijd een beetje proppen en duwen, maar die frietjes waren het allerlekkerst!” 

Haar liefde voor friet zat er al vroeg in. Als tiener kreeg ze een bijbaantje in een frituur en daar ontdekte ze dat dit vak haar helemaal lag. “Ik vond het werk leuk en de eigenaren waren ook jong. Op een gegeven moment dacht ik: als zij het kunnen, waarom ik niet?”

Na school volgde een tussenjaar, dat er al snel twee werden. Phoebe werkte fulltime in de frituur en leerde daar de kneepjes van het vak. “Ik stond al snel alleen op de zaak en regelde alles zelf. Dat voelde als een perfecte voorbereiding voor mijn eigen frituur.”

Bernice Israel Fiep van Fiep_-12  Bernice Israel Fiep van Fiep_-13

Gezellig tafelen

Bij Friet van Fiep draait alles om kwaliteit, gezelligheid en een warm welkom. “Ik wilde iets neerzetten waar ik trots op ben, een plek waar mensen ook graag even blijven zitten”, legt Phoebe uit. “In de meeste frituren is het afhalen of snel even eten en weer verder. Hier kun je rustig tafelen, een praatje maken en genieten van de sfeer.”

Met vijf knusse tafels is het een frituur waar je echt kunt neerstrijken. Op het menu staan verrassende gerechten zoals de ‘Fiepburger’ met pulled pork, frietje taco en zelfs een truffelburger met Parmezaanse kaas en truffelmayo.

Phoebe’s moeder, die in de Indonesische keuken uitblinkt, speelt ook een belangrijke rol in het verhaal. “Mijn moeder maakt de beste satésaus”, zegt ze trots. “Het heeft een Indonesisch tintje en een beetje pit. Je proeft meteen dat het met liefde gemaakt is.” Deze saus vind je natuurlijk ook op het menu van Friet van Fiep.

Bernice Israel Fiep van Fiep_-11

Complete metamorfose

Friet van Fiep is een écht familieproject. Phoebe’s zus, een interieurdesigner, gaf de zaak een sfeervolle uitstraling. Haar broer ontwierp het logo en de menukaarten. En haar moeder? Die is haar grootste supporter. “Ik loop hier binnen en ben gewoon trots”, zegt ze stralend. “Kijk hoe ze dit helemaal zelf heeft opgebouwd.”

Het pand kreeg een complete metamorfose, van oud frituurpand tot moderne hotspot. De buurt verwelkomde hen met open armen. “Bij de opening kwamen mensen massaal een kijkje nemen. Dat gaf ons echt een warm gevoel”, vertelt Phoebe’s moeder. “Het was overweldigend. We wisten dat het een goede locatie was, maar we hadden niet verwacht dat zoveel mensen zo enthousiast zouden zijn. Ook ’s avonds kwamen buren nog langs met een bosje bloemen.”

Gewoon doen!

Voor andere jonge mensen die dromen van hun eigen onderneming heeft Phoebe een simpele tip: ‘Als ik het kan, kun jij het ook. Gewoon doen! Je leert zoveel onderweg en het is het meer dan waard.”

Met haar Indonesische roots droomt Phoebe ervan om in de toekomst meer eigen gerechten toe te voegen aan het menu. “Satéschotels bijvoorbeeld, of iets typisch met rijst. Dat lijkt me geweldig!”

Kom langs

Phoebe hoopt dat Friet van Fiep een plek wordt waar mensen graag terugkomen. En gezien de positieve reacties uit de buurt, lijkt dat helemaal goed te komen. Dus ben je in Brunssum en heb je zin in een frietje mét de lekkere satésaus? Dan weet je waar je moet zijn!

Voor meer informatie of direct bestellen, check de website: https://frietvanfiep.nl/

Bezorg- en afhaaltijden:

•    maandag: gesloten
•    dinsdag t/m zondag: 16:00-21:00 uur

Bernice Israel Fiep van Fiep_-7