Smaakvol welkom in Silmo: hét nieuwe fusion restaurant in Brunssum

Wauw! Welkom in Silmo: hét nieuwe fusion restaurant in Brunssum. Zodra je de deur binnenloopt, voel je het: dit is uniek! Van de gerechten op de kaart tot het excentrieke interieur… Silmo is de nieuwe culinaire en smaakvol ingerichte hotspot van Zuid-Limburg. Ben ik eigenlijk nog wel in Brunssum?

Silmo richt zich op betaalbaar en heerlijk eten. De keuken is fusion: dat betekent aziatisch-westerse gerechten. Je kunt kiezen voor à la carte, maar ook voor een all-in prijs waarbij alle gerechten onbeperkt besteld kunnen worden (zonder tijdslimiet!).

Ontmoet Qin Yang Feng en Oliver Quo 

De ondernemers van de nieuwe plek in Brunssum zijn Qin Yang Feng en Oliver Quo. Qin Yang Feng is geboren in 1970 en al van jongs af aan werkzaam in de horeca. Ondertussen heeft hij meer dan 25 jaar horeca ervaring. Qin heeft al een succesvol restaurant op zijn naam staan genaamd ‘Restaurant Mido’ in Zeist. Ook is hij aandeelhouder van fusion restaurant ‘La Maison’. Het concept van dit restaurant is hetzelfde concept dat nu geïntroduceerd wordt aan de Limburgers onder de naam Silmo!

Oliver Quo is geboren in 1992, geboren in China en ondernemer en wetenschapper op het gebied van kunst en cultuur. Oliver is creatief en heeft al meerdere functies als mede-oprichter en zakelijk directeur van onder andere ‘Yishe Shanzhai Design Studio’ en ‘Chongqing Hanfang Decoration’ op zijn CV staan.  In 2019 verhuisde Oliver naar Nederland en deed de versnelde opleiding Kunst en Cultuur aan de Universiteit van Maastricht. In 2020 ontmoette hij zijn compagnon Qin waar ze in 2023/2024 samen besloten het Aziatisch fusion restaurant concept ‘Silmo’ te starten. En hier zijn we dan, in Brunssum!

Fotografie -3  

Liefde voor de regio 

Waarom in Brunssum vestigen met zo’n fris en uniek concept vraag je je misschien af? Voor Oliver Quo en Qin is het duidelijk: het internationale karakter van Brunssum brengt heel veel mogelijkheden en kansen met zich mee. “We genieten enorm van deze regio: de cultuur, het internationale karakter en de dynamische, hechte gemeenschap.” Met de horeca skills van Qin Yang Feng en de creatieve geest van Oliver die je terugziet in het interieur is Silmo een behoorlijke aanwinst voor Brunssum. Laat je in de smakelijke (internationale) watten leggen!

Een leuk Silmo weetje en tip van Oliver Quo en Qin: 

Het restaurant is persoonlijk ontworpen en ongeveer 90% van het interieur, zoals stoelen, bar, tafels, muurconstructie, enz., zijn met de hand gemaakt!

En als tip geven we: let op onze cocktailkaart! Daar vind je een goede selectie klassieke cocktails en verschillende Gin Tonincs. Wie houdt er niet van een lekker drankje?!

Restaurant Silmo in Brunssum is geopend van maandag tot en met zondag van 16:00 - 22:30. Reserveren en meer informatie vind je op de website van Restaurant Silmo: https://restaurantsilmo.nl/

Fotografie -6 Fotografie-8

Foto's door: Bernice Israel